Ağaç Naklinde Sektör Lideriyiz

Ağaç Nakil & Transplantasyon Hizmeti

Ağaç taşıma ve nakil işlemi; proje, planlama, uygulama ve neticelendirme açısından belirleyici etkenler doğrultusunda, değişkenlik gösterebilen bir süreçtir. Bu etkenlerdeki belirleyici unsurların başında, ağaç türleri, iklim ve coğrafi koşullar, kot ve koordinat farkları gelmektedir.

Yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda taşıma sürecine etken olacak unsurlar hesaplanıp, değerlendirilmeye alınmalı, mevcut veriler doğrultusunda taşıma süreci minimum zayiat ile tamamlanmalıdır.

Karagöz Ormancılık Peyzaj ekibi, yılların bilgi birikimi, donanım ve ekipmanları ile Türkiye’de en zorlu transplantasyon projelerini dahi üstün bir başarı ile gerçekleştirmiştir.

Ağaç Naklinde Uygulama Aşamaları

Nakil Öncesi

Ağaç Nakil çalışmalarında, Transplantasyon öncesinde uygulanması gerekli bazı teknik ve zaruri müdahaleler bulunmaktadır.

Budama, Hendekleme, planlama, güvenlik önlemleri, çalışma alanını hazırlama vb.

Transplantasyon

Taşımada uygulanabilecek olan yöntemlerden başlıcalarından; makine ile ağaç nakli, balyalama yöntemi, kasalama yöntemi vb. taşıma metotları firmamız uzmanlığında yapılan uygulamalardır.

Nakil Sonrası Bakım

Transplantasyonun başarılı olmasındaki en önemli aşama, nakilden sonrası uyulması gerekli bakım önlemleridir.

Programlı sulama, sulama çanağı oluşturulması, teknik gübreleme, sisleme, telisleme, herekleme vb.

Ağaç Naklinde Önceliklerimiz

Eco Kardeşliği

Ekolojiye değer verir, saygı duyarız. İşimizin bir canlının hayatı kapsamında yapılacağını bilir ve canlı naklini titizlikle gerçekleştiririz.

Etik Hafıza

Kullandığımız tüm ürünlerimiz Çevre Dostu ve çevreye duyarlıdır.

İş Güvenliği

Ağır Yük altında ve kesici aletlerin yoğun kullanıldığı ortamda iş güvenliği birinciönceliğimizdir.

Grup Çalışması

İş veren ve tüm ekip arkadaşlarımızla tam bir uyum içerisinde çalışmak, planlama yapıp uygulamak temel prensiplerimizdendir.

Başarı

Önceliğimiz üstlendiğimiz işte başarı sağlamaktır. biz biliriz ki başarı hem bireysel ve hem de kurumsal vizyonumuzun aynasıdır. 

Temiz & Düzenli

Şantiye sahası veya çalışma alanında düzen, plana ve çalışma planına bağlı kalma, belirlenen prosese uyma gibi sabit alışkanlıklarımız vardır.

Ağaç taşıma işleminde, söz konusu ağacın çapı ve tür itibariyle isteklerine göre ağaç taşıma makinesi ( ağaç nakil aracı – ağaç taşıma aracı) ile gerçekleştirmeyi öncelikli tutuyoruz.

Ağacın çapının ve diğer boyutlarının çok büyük oluşu veya türü itibarıyla ağaç nakil aracına uygun olmadığı durumlarda ( büyük çaplı çam ağacı nakli ) geleneksel yöntemler ile ağaç taşıması gerçekleştiriyoruz.

Buna bağlı ağaç taşıma yöntemimize göre, ağaç taşıma fiyatlarımızı siz değerli müşterilerimize en uygun koşullarla oluşturmayı hedefliyoruz.

-Nakledilen Ağaçların Kök ve Gövde Bakımları

Nakledilen ağaçların kök ve gövde bakımları süreç öncesinde ve sonrasında olmak üzere,

  • Destekleme
  • Gövdeyi Koruma
  • Sulama ve Malçlama
  • Budama
  • Antitranspirant Sprey Uygulama
  • Sisleme
  • Gübreleme

gibi uygulanması gereken temel esaslara dayanır, gerekli işlemlerin uygulanmaması dahilinde ağacın sağlık durumunda oluşabilecek olumsuz değişiklikler kaçınılmaz olacaktır.

*Ağaç sökme makinası kiralama modelimiz bulunmaktadır. Projelerin uygunluğuna ve işi yapacak tecrübeli kadroya sahip bir firmaya çalışılacak ise ağaç sökme dikme makinası kiralaması yapabilmekteyiz.

UYGULAMA ESNASINDA YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

• Taşınacak ağaçların topraklı taşıyıcı kök çapı belirlenmeli ve araziye işaretlenmelidir.

• Taşınacak ağaçlar, taşıma işleminden önce 1/3 oranında tepe budamasına tabi tutulmalıdır.

• Ağacın topraklı kök çapı belirlenip arazide işaretlendikten sonra, toprak nemli iken kazı işlemine başlanmalı ve belirlenen kök çapının etrafı ağaca zarar vermeyecek şekilde açılmalıdır.

• Toprak kütlesinin taşıma sırasında dağılmaması için de etrafı jüt bezi ve çemberler İle balyalanmalıdır.

• Dikim çukurunun dibine 30 cm kalınlığında organik gübreli toprak konulmalıdır. Taşınan toprak kütlesi ile kök çapı arasındaki kalan boşluklar toprak ve gübre ile doldurulmalıdır.

• Dikimden sonra ağaçların; hem rüzgardan devrilmelerini önlemek, hem de toprakta oynamak suretiyle tutma başarısını azaltmamak için ağaçlar en az üç noktadan kazıklarla sarılmalıdır.

• Herhangi bir hastalık veya mantar enfeksiyonları ihtimali olan yerlerde dikim çukuru ve kök sistemi ilaçlanmalıdır.

“Doğru yolda ilerlediğimizi, yakaladığımız başarıyı görmek mesleki tatminim olmuştur”

Gökay Karagöz

Karagöz Ormancılık Peyzaj Genel Müdürü