Bahçenizde yapılan mimari uygulama sonrasında bitkilerin yaşamını sürdürmesi, sağlıklı gelişmesi ve formlarını koruyarak görsel güzelliklerini devam ettirebilmesi için bakım hizmetleri gerekmektedir. Tecrübeli peyzaj mimarı ve deneyimli kadromuz ile haftalık, aylık veya yıllık bakım uygulamaları hizmeti verilmektedir.
Mevcut durumun değerlendirilmesi sonucunda ilaç, gübre, alet ve edevatların teminleri sağlanır ve bakım uygulaması tamamlanır.
BAKIM İŞ KALEMLERİMİZ
BUDAMA
GÜBRELEME
İLAÇLAMA
BAHÇE TEMİZLİĞİ
ÇAPALAMA
YABANİ OTLA MÜCADELE
ÇİM BİÇİMİ VE ARA EKİMLER
 


 



 



 



 

Ağaç Bakım İpuçları ve Teknikleri

Bu kapsamlı ağaç bakımı ipuçları, alanınız için doğru ağacı seçme, dikme ve bakım sürecinde size rehberlik edecektir.

Bir ağaç seçtiğinizde ağaç bakımının başladığını hatırlamak önemlidir. Ağacınıza yaşamınızın ilk birkaç yılında yaptığınız, şeklini, gücünü ve hatta ömrünü etkileyecektir. Bu adımları izleyerek ağacınızın sağlıklı bir yaşam için iyi bir başlangıç ??yapmasını sağlayın.

Doğru Ağaç Türünü Seçme

Doğru ağaç bakımı, doğru ağacın seçilmesi ve doğru yere dikilmesi ile başlar. Ağacınızın – özellikle de tamamen büyüdükten sonra – yetişmek istediğiniz yere gelişeceğinden emin olun. Dikkate alınması gerekenler:

  • Ağacın amacı. Estetik, mahremiyet, gölge / enerji azaltma, rüzgâr veya sokak ağacı olarak mı dikiyorsunuz? Son hedefiniz farklı ağaçların uygunluğunu belirleyecektir.
  • Dikim alanı sınırlamaları. Sertlik bölgesinin nedir?  Bir ağaç için maksimum yükseklik ve yayılma nedir? Güneşe maruz kalma ve toprak koşulları nelerdir?

 

Biçme İşlemi

Hedeflediğimiz alan da çimlerimiz çıktıktan sonra toprağın fiziksel yapısında bir değişiklik olmaya başlar. Çim çıkarken toprağı kabartır. Çimlerimiz de uzamaya başladı ve biçmemiz gerekiyor. Biçme işlemini yapmadan önce bu kabaran toprağımızı bir silindir yardımıyla düzleştirmemiz gerekir. Düzleştirme işlemi sırasında kabaran toprak yerine oturur ve çimin kökleri ile toprağın teması sıkılaşır. Bu sayede biçme işlemi sırasında çim kökleri topraktan ayrılmaz. Silindir işleminden sonraki 2 gün boyunca çimimizi normal düzeyde suluyoruz. Ardından ilk biçme işlemine geçebiliriz. Çimlerimizin boyu 7-8 cm yüksekliğe geldiğinde 5-6 cm’e inecek şekilde biçmeliyiz.

Biçme İşlemi Esnasında Bıçağa Önem Verin

Biçme işleminde bıçağın ekstra bir önemi vardır. Tek dikkat edilecek unsur bıçağın keskin olmasıdır. Artık son teknolojik çim biçme makinaları hem yüksek devirle çalışmaktadır hemde keskin bıçağa sahiptir. Gidipte çim biçme makası yada tırpan ile bu işlemi yapmaya kalkışmayın. Alın güzel bir çim biçme makinası, hem toprağınız rahat etsin hem de keyifli ve rahat bir biçme işlemi gerçekleştirin.

 

Çalışma Metodumuz.

Yaşam alanlarınıza sizin istediğiniz şekilde uygulama yapmaktayız. Yaptığımız tasarımın merak ettiğiniz her köşesini en ince ayrıntısına kadar inceleyebilirsiniz. Böylelikle uygulama sonrasında istenmedik sürprizlerle karşılaşmazsınız.


Uygulama Öncesi Saha aplikasyonu hatasız olmalıdır.